Alsancak Kepenk Tamiri
Alsancak Kepenk Tamiri, 7/24 Kepenk servisi Vermekteyiz ,
Kepenk Motor,Kepenk Kumandası, Kepenk Alıcısı, Teknis Servis Kousunda deneyimli Ustalarla Siz Deyerli Müşterilerimizin Hizmetin Deyiz
özellikle iş yerlerinde kapı ve pencereleri dışarıdan gelecek her türlü müdehaleye karşı koruyan, sac’dan veya metal gibi malzemelerden yapılan üründür. Eski yıllarda kepenkler çok ağır ve hantaldı. İşyeri sahipleri eski kepenkleri kapatıp açmada büyük zorluklar yaşardı. Fakat, günümüzde bir çok kepenk çeşidi bulunmaktadır.
Hırsızlara karşı iyi bir önlem olan kepenkler, neredeyse birçok firma tarafından kullanılmaktadır. Firmalar ihtiyaçlarına göre kepeng çeşitlerinden her hangi birisini tercih etmektedir. Bu konuda yapacağınız iyi bir tercih ile işlerinizi ve ürünlerinizi güvende tutabilirsiniz.
Kepenk Çeşitleri Nelerdir?
Kepenk çeşitleri 5 adettir. Bunlar, çalışma mekanizması ve kullanım alanlarına göre değişiklik göstermektedir. Başlıca kepeng çeşitleri şunlardır;
- İzmir Kepenk Tamiri,
- Elektrikli otomatik kepenkler,
- Motorlu otomatik kepenkler,
- Pencereler de kullanılan otomatik kepenkler,
- Kapılarda kullanılan otomatik kepenkler,
- Garajlar da kullanılan otomatik kepenkler.
Başlıca kepenk çeşitleridir. İş yeri sahipleri ihtiyaçlarına göre bu kepenkler arasından seçim yapabilir.
Tabi, kepenkler mekanik çalışma yapısına sahip oldukları için zamanla bozulabilir. Bu bozulmalar genellikle kepenklerin açılamaması veya kapanamaması gibi sorunları açığa çıkartır. Bu kapsamda, kepenklerinizin tamirini yaptırmanız gerekmektedir. Tabi burada iyi bir firma seçimi yapmanız da fayda var. Aksi halde, tamir ettirdiğiniz kepenkler çok kısa sürede tekrar bozulacaktır.
Kepenk Tamirini Nereye Yaptırabilirim?
Kepeng tamirini yaptırabileceğiniz yüzlerce firma bulunmaktadır. Ancak, önemli olan kaliteli ve işini hakkıyla yapabilen bir firma bulmaktır.
İşte burada özellikle İzmir Kepenk Tamiri konusunda uzmanlaşmış bir firma olan Kısmet Kepenk firmasını tercih edebilirsiniz. Eğer kepenk tamiri yaptıracaksanız, Kısmet Kepenk firmasının konusunda uzman ekipleri, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.
Firma hangi kepenklerin tamirini yapmaktadır;
Kısmet Kepenk firmasının başlıca tamir ettiği kepenkler şunlardır;
- Çelik kepenkler,
- Kollu bariyer sistemleri,
- Motorlu kepenkler,
- Yana kayar kapılar,
- Garaj kepenkleri,
v.b.. ürünler ile mekanizmaların hem tamirini hem de kurulumunu yapmaktadır.
Unutmayın, işyerinizin ve evinizin güvenlik ekipmanlarından olan kepenklerin tamiri ve bakımı oldukça önemlidir. Bu iş için firma seçimini de dikkatli yapmanız da fayda vardır.
Kepenk paletlerinin birbirine, üzerlerindeki özel olarak tasalanmış kanallar aracılığıyla geçirilmesi suretiyle oluşturulan palet grubunun her iki yanından plastik veya metal tapalama ile sabitlendikten sonra çelik askılar veya güvenlik askı kilit sitemi ile boruya tutturulup , duvara montajı yapılan u kanallı dikme profilleri içinde hareketi ile panelin boru üzerine sarılarak açılıp kapandığı sistem . Küçük ölçülü sistemler panjur , büyük ölçülü sistemler kepenk olarak adlandırılır
Kepenk Sisteminde farklı elementlerden yapılmaktadır. Bunlardan en yaygın olaraktan kullanılan element alümimyumdur.
Alüminyum Kepenk’te kendi arasında İçi boş ve Alüminyum dolgulu poliüretan olarak tasarlanmıştır. Bunun seçimi kullanılacağı mekan, yükseklik gibi faktörlere göre seçim yapılır.
Kullanım Alanları
Otomatik Garaj Kapıları, Mağzalar , Avm Mağza Kapıları,İşyeri Kepenkleri,Kuyumcu,Fabrika Kapıları
Sistemlerde Kullanıcak Motor Çeşitleri
- Santral Motor
- Box Motor ( Hızlı ve Sürekli Kullanım )Zincir Aktarmalı
- (Ağır ve Endüstriyel )
- Tüp Motor ( Hızlı Kurulum – Enerji Tasarrufu)
- Kontrol Sistemi
- Uzaktan Kumanda (Yaygın Kullanım )
- Hgs Ogs Geçiş Sistemi
- Kart Okuyucu
- Buton
- Şifreli Geçiş Sistemi
Otomatik kepenk, genellikle iş yerlerinde kullanılan, kapıları veya pencereleri kapatmaya yarayan, güvenlik ve dekoratif görünüm sağlaması nedeniyle tercih edilen otomasyon sistemine sahip olan kepenklerdir. Eski tipteki kepenkler, tahta kanatlar, demir ya da sac malzemeler kullanılarak yapılmış olan kapaklar şeklinde kullanılırdı. Dolayısıyla ya yeterli güvenliği sağlamazlardı ya da bu kepenkleri açmak ve kapatmak çok zor olurdu, önemli bir fiziksel efora sahip olmak gerekirdi. Üstelik yapıldıkları malzemeler ve açılmaları/kapanmaları sırasında çok fazla fiziksel darbe almaları nedeniyle genellikle görünüm olarak da iyi şekilde algılanmazlardı.
Otomatik kepenkler ise eski tipteki kepenklerin aksine uzaktan kumanda ya da duvara monte edilen bir düğme/şalter yardımıyla manuel olarak kontrol edilebilen kepenklerdir. Yani açılıp kapanmalarını sağlamaları için fiziksel güç uygulamak gerekmez. Hem bu nedenle hem de bu işlemler sırasında kaza olma ihtimalini ortadan kaldırdıkları için eski tipteki kepenklere göre çok daha kullanışlılardır. Sağladıkları diğer avantajlar arasında imalatlarında kullanılan malzemeler ve farklı renk seçenekleri ya da tasarımlarla kullanılabilmeleri de sayılabilir. Alüminyum, çelik, galvaniz gibi hammaddeler kullanılarak üretilen otomatik kepenkler bu sayede şık bir görünüş sunmaktadırlar. Tabi kullanıldıkları kapının, pencerenin ya da garaj kapısının boyutlarına göre farklı ebatlarda ve yine kişisel tercihlere göre farklı renklere boyanmış olarak üretilebilir/kullanılabilirler. Uzun ömürlerinin yanı sıra kullanıldıkları malzemeler ve sistemleri sayesinde üst seviyede güvenlik sağlamaları, dış görünüşe önem veren iş yerlerinin ya da evlerin sahiplerinin bu yöndeki beklentilerini karşılamaları en önemli avantajları olarak gösterilebilir.
Otomatik Kepenk Çeşitleri
Otomatik kepenklerin şu çeşitleri vardır şeklinde bir genelleme yapmak doğru olmayabilir. Çünkü piyasada bulunan otomatik kepenk modelleri kullanıldıkları yerlere göre, elektrikli ya da motorlu olmalarına göre, kullandıkları motorların markalarına göre farklı modeller olarak sunulmaktadırlar. Yine de gruplara ayırmak gerekirse, kullanıldıkları yerler bakımından ve kullandıkları güç yönünden farklı çeşitlere ayırmak mümkün olabilir.
Kullandıkları Gücün Kaynağı Bakımından Otomatik Kepenk Çeşitleri
Kullandıkları güç seçenekleri bakımından otomatik kepenkleri elektrikli otomatik kepenkler ve motorlu otomatik kepenkler olarak iki başlıkta inceleyebiliriz.
Elektrikli Otomatik Kepenkler: Çalışma sistemleri açısından motorlu otomatik kepenkler ile önemli bir farklılıkları bulunmamaktadır. Sadece çalışması için gerekli olan enerjinin sağlandığı kaynak değişmektedir. Tüm otomatik kepenklerde olduğu gibi genellikle dış mekânlarda kullanılmaktadırlar. Şalter anahtarı ya da butonla manuel olarak kullanılabildiği gibi uzaktan kumanda ile kullanılacak şekilde üretilen modelleri de vardır. Şalteri ya da düğmeyi pencerenin ya da kapının hemen yan tarafına ya da üst kısmına monte edebilirsiniz. Manuel olarak da kullansanız, uzaktan kumanda ile de kullansanız, açılma ve kapanma noktalarına geldiğinde kendiliğinden duracaktır. Sadece senkronize edildiği uzaktan kumanda ya da şalter yardımıyla açılması veya kapanması söz konusu olabilir. Dolayısıyla maksimum seviyede güvenlik sağladığını söylemek yanlış olmayacaktır. Tüm otomatik kepenk modellerinde olduğu gibi farklı ebatlarda ve farklı renklerde üretilebilir. Sağladığı güvenliğin ve iyi görünüşünün yanı sıra genellikle yangına, çeşitli doğal afetlere dayanıklı malzemelerden ve tozlanma, buğulanma gibi kullanıldığı mekânları olumsuz etkileyebilecek durumlardan koruyacak şekilde üretilir. Yani özellikle iş yerleri için çok önemli olduğu kabul edilen temizlik, hijyen şartlarının sağlanmasına da önemli katkılar yaparlar.
Motorlu Otomatik Kepenkler: Kepenk motoru olarak anılan motorlardan güç almalarının dışında kalan özelliklerinin elektrikli otomatik kepenkler ile aynı olduğu söylenebilir. Çalışma sistemlerinde bir miktar farklılık olsa da bu farklar çok önemli değildir. Kısacası elektrikli otomatik kepenklerin sahip olduğu tüm özelliklere sahip olduğu ve onunla aynı avantajları sağladığı söylenebilir.
Kullanıldıkları Yerler Bakımından Otomatik Kepenk Çeşitleri
Kullanıldıkları yerler dikkate alındığında da otomatik kepenk çeşitlerini pencerelerde kullanılan otomatik kepenkler, kapılarda kullanılan otomatik kepenkler ve garajlarda kullanılan otomatik kepenkler olarak 3’e ayırabiliriz.
Pencerelerde Kullanılan Otomatik Kepenkler: Pencerelerde kullanılan otomatik kepenkler genellikle uzaktan kumanda ile kontrol edilen ve kullanıcıların isteklerine göre açılıp kapanan modellerdir. Ama farklı sistemler kullanılarak da kurulabilirler. Örneğin evleri öğleden sonra güneş alan ve evde bulunan bitkilerin ya da ev hayvanlarının bundan yararlanmasını isteyen ama o saatlerde iş yerinde bulunan kişiler, belli saatlerde otomatik olarak açılıp kapanmalarını sağlayan sistemlerle birlikte kurulan otomatik kepenkleri pencerelerinde kullanmaktadırlar.
Kapılarda Kullanılan Otomatik Kepenkler: Genellikle mağazaların ve diğer iş yerlerinin kapılarında kullanılırlar. Ama bazı evlerde kullanıldıkları da görülebilir. Ülkemizde evlerde kullanıldığına pek rastlanmasa da batı ülkelerinde evlerin kapılarına da otomatik kepenk takılabildiği görülmektedir. Uzaktan kumanda ile kontrol edilmeleri tercih edilse de şalter ya da düğme monte edilerek manuel olarak kullanılmaları da yaygın olarak görülmektedir.
Garajlarda Kullanılan Otomatik Kepenkler: Uzaktan kumandayla ya da manuel olarak kontrol edilebilirler. Ama genellikle yerleştirilen fotosellerin yardımıyla araçlar garaj kapısına yaklaştığında otomatik olarak açılmakta ve araç dışarı çıkarak ya da içeri girerek garaj kapısından uzaklaştığında otomatik olarak kapanmaktadırlar.
Aslında otomatik kepenk çeşitlerini kullanılan motorlara ya da kullanılan sistemlere göre de sınıflandırmak, farklı çeşitleri olduğunu belirtmek mümkün olabilir. Ama otomatik kepenk üreten ve monte eden profesyonel bir firma ile görüştüğünüzde, sizin ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek olan otomatik kepenk çeşitlerini görmenizi sağlayacaklardır. Bu şekilde evinizin ya da iş yerinizin ihtiyaçlarını karşılayan ve görünüş olarak da katkı yapacak olan otomatik kepenk çeşidini seçebilirsiniz.